zoeken
ZOEK
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
disclaimer & copyrights
ga een pagina terugvergroot de tekstverklein de tekstdruk deze pagina af
Categorie: Maag- en darmstelsel
Morbide adipositas (maagband / lap-band)

Klik op "Operatie in tekst" voor tekstuele informatie met betrekking tot deze operatie

U kunt op de foto's klikken voor een vergroting...

Hierboven ziet u een foto van een maagband. Hieronder staan enkele foto's van de laparoscopische operatie (kijkoperatie) waarmee deze maagband geplaatst kan worden. Voor uitleg klikt u op operatie in TEKST.
 
Op deze foto zit u dat tijdens een operatie de maagband achter de maag door wordt gehaald.
 
OP deze foto ziet u dat de maagband aan de voorzijde wordt gesloten zodat deze mooi tegen het oppervlak van de ingang van de maag ligt.
 
Op deze opname ziet u in het midden de maagband welke nabij de ingang van de maag is geplaatst. Links ziet u een uitvergroting van de maagband zelf welke aan de binnenzijde een ballon bevat. Rechts ziet u een uitvergroting van de vulmembraan. Hierdoor valt de mate van passage van voedsel tot in de maag te variëren.
 

Hier nogmaals een overzicht van de maagband welke laparoscopisch (door middel van een kijkoperatie) in het lichaam is te plaatsen. Linksonder ziet u de (nog niet gesloten) maagband. Deze bevat aan de binnenzijde een ballon van een stevig maar zacht aanvoelend materiaal. De ballon is met vloeistof vulbaar via het slangetje welke verbonden is met de vulmembraan (rechtsboven zichtbaar). Deze vulmembraan wordt direct onderhuids geplaatst zodat uw behandelend arts de mate van vulling van de ballon zodoende kan variëren. Voor méér informatie over de operatie klikt u bovenin op OPERATIE IN TEKST. Bovendien kunt u kijken op de nieuwe site over de SAGB-maagband.

 
 
 
laatste aanpassing van deze pagina: 28-3-2006
 
Bent u van mening dat bepaalde informatie ontbreekt of onduidelijk is, dan vernemen wij dat graag.